Draagbare installatie

Wanneer u TimeTraces op uw computer heeft geïnstalleerd kunt u ook een draagbare TimeTraces installatie maken op verwijderbare media.  Een draagbare installatie kunt u maken door uit het "Opties" menu de optie "Maak draagbare installatie" te kiezen.

Een draagbare installatie is een installatie op een verwijderbaar medium, zoals een USB memory stick of een netwerkschijf (of "network share").  Hierdoor kunt u TimeTraces installeren op een locatie installeren die door meerdere computers gedeeld wordt, zodat u TimeTraces ook vanaf die andere computers op kan starten.  Wanneer u TimeTraces op de tweede computer opstart zal TimeTraces verder gaan waar u op de eerste computer was gebleven, en al uw instellingen zullen tussen deze computers worden gehandhaafd.

Met een draagbare installatie kunt u TimeTraces en uw projectbestanden overal mee naartoe nemen.  Het maakt niet uit hoe mobiel u bent; zolang er een computer met een vrije USB poort beschikbaar is, of als het werkstation waar u vandaag op werkt toegang heeft tot uw persoonlijke netwerkschijf kunt u uw tijdregistratie voortzetten!

Een draagbare TimeTraces installatie is vrij klein (ongeveer 1.6 MB).  Zelfs op de kleinste USB drive houdt u daarmee genoeg ruimte vrij voor enkele projectbestanden.  Als u ook de helppagina's wilt installeren, merk dan op dat deze nog eens 1.7 MB ruimte vereisen.

Wanneer u een draagbare TimeTraces installatie gebruikt op een andere computer zullen sommige functionaliteiten niet beschikbaar zijn.  Deze zijn:

• De instelling "Start TimeTraces bij opstarten computer" in het "Instellingen" venster is uitgeschakeld.
  • TimeTraces projectbestanden worden niet herkend in Windows Verkenner.  Als u op een TimeTraces project klikt, zal deze niet in TimeTraces worden geopend.  U kunt natuurlijk nog steeds projecten openen en opslaan vanuit TimeTraces zelf, en als u TimeTraces opent zullen alsnog alle projecten die u de vorige keer open had automatisch openen.
  • U kunt de draagbare installatie maker niet opstarten vanuit een draagbare installatie.

De reden waarom de eerste twee functionaliteiten uitgesloten zijn voor draagbare installaties is dat deze functionaliteiten vereisen dat TimeTraces te alle tijden aanwezig is.  Als de draagbare installatie weer wordt verwijderd van de andere computer zou er een fout worden veroorzaakt als u projectbestanden zou openen of als de computer op zou starten en het TimeTraces automatisch wil opstarten.  Als u de niet-beschikbare functionaliteiten ook op een andere computer wilt gebruiken is het misschien toepasselijker om een normale TimeTraces installatie uit te voeren.

Merk natuurlijk op dat u volgens de TimeTraces gebruikersovereenkomst voor strikt persoonlijk gebruik enkele installaties van de software mag maken.  De draagbare installatie maker zal ook uw licentie toevoegen aan de draagbare installatie als u uw licentie al heeft geïnstalleerd.