Beheer activiteiten venster

Inleiding

In dit venster kunt u de activiteitstructuur wijzigen.

Beheer activiteiten venster

Hoe toegang te krijgen tot dit venster

Het "Beheer activiteiten" venster kunt u openen via de menuoptie "Activiteiten \ Beheer activiteiten..." in het hoofdvenster en via de knop "Beheer activiteiten" in het projecteigenschappen venster.

Beschikbare opties

Overzicht "Alle activiteiten"
Toetscombinatie "Alt + C"
De activiteitstructuur van het project.  U kunt deze structuur aanpassen middels de knoppen aan de rechterkant.
Aangezette activiteiten (die voor tijdregistratie gebruikt kunnen worden) tonen met een groen vinkje; uitgezette activiteiten tonen met een geel kruis.
Knop "Nieuw"
Toets "Insert"
Toetscombinatie "Alt + W"
Maak een nieuwe activiteit.  De nieuwe activiteit wordt onder de geselecteerde activiteit geplaatst op hetzelfde inspringniveau als de geselecteerde activiteit.
Knop "Verwijder"
Toets "Delete"
Toets "Backspace"
Toetscombinatie "Alt + V"
Verwijdert de geselecteerde activiteit en al zijn subactiviteiten en time traces.  Als de geselecteerde activiteit subactiviteiten heeft, of als er tijd is geregistreerd op de activiteit (aangegeven in de kolom "In gebruik"), wordt u eerst om bevestiging gevraagd.
Knop "Hernoem"
Toets "F2"
Toetscombinatie "Alt + M"
Dubbelklik op een activiteit
Hernoemt de geselecteerde activiteit.  Een tekstvak verschijnt over de naam van de geselecteerde activiteit; druk op enter als u klaar bent met het wijzigen van de naam, of druk op escape om de wijziging te annuleren.
Knop "Inspringen"
Toetscombinatie "Ctrl + Cursor Rechts"
Toetscombinatie "Alt + I"
Laat de geselecteerde activiteit inspringen onder de bovengelegen activiteit, waardoor deze activiteit een subactiviteit wordt van de bovengelegen activiteit.  De activiteit kan alleen worden ingesprongen als er een activiteit beschikbaar is om hem onder in te springen.
Knop "Uitspringen"
Toetscombinatie "Ctrl + Cursor Links"
Toetscombinatie "Alt + U"
Laat de geselecteerde activiteit uitspringen.  De geselecteerde activiteit wordt een hoofdactiviteit op hetzelfde (inspring)niveau als zijn vroegere hoofdactiviteit.  Alle andere subactiviteiten van de hoofdactiviteit blijven ingesprongen onder de hoofdactiviteit.
Knop "Omhoog"
Toetscombinatie "Ctrl + Cursor Omhoog"
Toetscombinatie "Alt + H"
Verplaatst de geselecteerde activiteit omhoog.  Een subactiviteit kan alleen binnen dezelfde hoofdactiviteit omhoog verplaatst worden.  (Als u de subactiviteit onder een andere hoofdactiviteit wilt plaatsen moet u hem eerst uitspringen en daarna herinspringen onder de goede hoofdactiviteit.)
Knop "Omlaag"
Toetscombinatie "Ctrl + Cursor Omlaag"
Toetscombinatie "Alt + L"
Verplaatst de geselecteerde activiteit omlaag.  Een subactiviteit kan alleen binnen dezelfde hoofdactiviteit omlaag verplaatst worden.  (Als u de subactiviteit onder een andere hoofdactiviteit wilt plaatsen moet u hem eerst uitspringen en daarna herinspringen onder de goede hoofdactiviteit.)
Knop "Aanzetten"/"Uitzetten"
Toetscombinatie "Alt + Z"
Zet de tijdregistratiemogelijkheid aan- of uit voor de geselecteerde activiteit.  Als u een activiteit uitzet kunt u niet meer (per ongeluk) de tijdregistratie starten op deze activiteit.
Knop "Alles sorteren"
Toetscombinatie "Alt + T"
Sorteer alle activiteiten in alfabetische volgorde.  Subactiviteiten worden op hun alfabetische volgorde gesorteerd onder hun hoofdactiviteit.
Knop "Verwijder ongebruikt"
Toetscombinatie "Alt + G"
Verwijder alle ongebruikte activiteiten (activiteiten zonder tijdregistratiegegevens).
Toetscombinatie "Alt + O"
Sluit het venster en pas de activiteitenstructuur aan.
Toetscombinatie "Alt + A"
Sluit het venster en annuleer de wijzigingen.
Toets "F1"
Toont de "Beheer activiteiten" venster helppagina.